Modernus puslapio dizainas

Pastaraisiais metais interneto svetainių dizainas labai pasikeitė. Statiškų, negyvų svetainių laikai jau seniai praėjo – šiuolaikiniai naudotojai tikisi įdomesnės, interaktyvesnės patirties.

Ką tai reiškia žiniatinklio dizaineriams? Kaip galite kurti šiuolaikišką, reaguojantį dizainą, atitinkantį naudotojų lūkesčius?

Štai keturi pagrindiniai principai, kurių reikėtų nepamiršti:

  1. Svarbiausia – paprastumas

Kai internete tiek daug turinio ir blaškančio dėmesio, svarbu, kad žiniatinklio dizainas būtų paprastas ir koncentruotas. Vartotojai turėtų lengvai rasti ieškomą informaciją, tačiau jų neturėtų užgožti per daug teksto ar per daug paveikslėlių.

  1. Į mobiliuosius įrenginius orientuotas dizainas

Daugiau žmonių nei bet kada anksčiau prie interneto jungiasi iš mobiliųjų įrenginių, todėl svarbu kurti dizainą atsižvelgiant į mažesnius ekranus. Tai reiškia, kad reikia sukurti reaguojantį dizainą, kuris puikiai atrodo visuose įrenginiuose – nuo stacionariųjų kompiuterių iki išmaniųjų telefonų.

  1. Įtraukiantis turinys

Jau praėjo laikai, kai svetainė galėjo išsisukti, jei joje buvo nuobodus, negyvas turinys. Šiuolaikiniai naudotojai tikisi įtraukiančio, įdomaus turinio, su kuriuo galėtų sąveikauti. Nesvarbu, ar tai būtų vaizdo įrašai, infografikos, ar interaktyvios viktorinos, pasirūpinkite, kad jūsų turinys būtų toks, kurį naudotojai iš tikrųjų norėtų vartoti.

  1. Strateginis vaizdinės medžiagos naudojimas

Vaizdinė medžiaga yra galingas būdas patraukti dėmesį ir greitai perteikti informaciją. Tačiau jie turėtų būti naudojami strategiškai, papildyti ir paremti rašytinį turinį, o ne jį užgožti.

Šiuolaikinis žiniatinklio dizainas – svarbiausia paprastumas

Šiais laikais žiniatinklio dizaino svarbiausia – paprastumas. Nebeliko perkrautų, užimtų puslapių, kuriuose sunku naršyti. Šiandieniniai naudotojai nori švarios, supaprastintos patirties, kuria lengva naudotis.

Todėl vis daugiau dizainerių savo darbe vadovaujasi minimalistiniu požiūriu. Naudodami paprastą dizainą ir švarias linijas, jie gali sukurti svetaines, kurios yra ir vizualiai patrauklios, ir patogios naudoti.

Jei norite sukurti modernią svetainę, štai keletas patarimų, į kuriuos verta atsižvelgti:

  1. Pasinaudokite minimalizmo privalumais.

Kalbant apie šiuolaikinį žiniatinklio svetainės dizainą, svarbiausia yra paprastumas. Laikykite puslapius švarius ir neperkrautus, kad naudotojai galėtų lengvai rasti tai, ko ieško. Naudokite baltą erdvę ir nebijokite naudoti neigiamą erdvę, kad sukurtumėte vizualinį susidomėjimą.

  1. Laikykitės tinklelio.

Tinkleliai yra svarbi šiuolaikinio žiniatinklio dizaino dalis. Naudodami tinklelį galite užtikrinti, kad turinys būtų tinkamai išlygintas ir lengvai skaitomas. Tai padės jūsų svetainei suteikti švarią ir organizuotą išvaizdą.

  1. Naudokite tipografiją savo naudai.

Tipografija yra svarbus bet kurios svetainės dizaino elementas. Pasirinkite paprastą šriftą, kuris būtų lengvai įskaitomas ir neatitrauktų dėmesio nuo turinio. Nepamirškite, kad kalbant apie tipografiją, mažiau yra daugiau.

  1. Saikingai naudokite piktogramas ir vaizdus.

Piktogramos ir paveikslėliai gali padėti suskaidyti turinį ir suteikti puslapiams vizualinio įdomumo. Tačiau svarbu juos naudoti taupiai. Per daug piktogramų ir paveikslėlių gali padaryti jūsų svetainę užimtą ir perkrautą.

  1. Išlaikykite paprastą spalvų paletę.

Kalbant apie spalvas, mažiau tikrai reiškia daugiau. Laikykitės paprastos spalvų paletės, kurią lengva matyti. Venkite naudoti per daug ryškių ar drąsių spalvų, nes tai gali priblokšti naudotojus.

  1. Naudokite reaguojantį dizainą.

Vis daugiau žmonių internetu naudojasi iš mobiliųjų įrenginių, todėl svarbu įsitikinti, kad jūsų svetainė sukurta atsižvelgiant į reagavimo galimybes. Tai reiškia, kad reikia sukurti svetainę, kuri puikiai atrodytų visų dydžių ekranuose – nuo stacionariųjų kompiuterių iki išmaniųjų telefonų.

  1. Optimizuokite svetainę paieškos sistemoms.

Siekiant užtikrinti, kad jūsų svetainę pamatytų kuo daugiau žmonių, svarbu ją optimizuoti paieškos sistemoms. Tai reiškia, kad naudokite raktinius žodžius ir kitas strategijas, kad jūsų svetainė būtų rodoma paieškos rezultatų viršuje.

  1. Reguliariai testuokite savo svetainę.

Svarbu reguliariai testuoti savo svetainę, kad įsitikintumėte, jog viskas veikia tinkamai. Tai apima visų nuorodų, formų ir kitų funkcijų testavimą. Tai darydami galite užfiksuoti bet kokias klaidas ar klaidas, kad jas būtų galima ištaisyti, kol jos nesukėlė problemų naudotojams.

  1. Įsitikinkite, kad jūsų svetainė yra prieinama.

Prieinamumas yra svarbi šiuolaikinio interneto svetainių dizaino dalis. Norite užtikrinti, kad jūsų svetaine galėtų naudotis visi, nepriklausomai nuo gebėjimų ar aplinkybių. Tai apima žmones su negalia, naudojančius pagalbines technologijas ir tuos, kurių interneto ryšys lėtas.

  1. Nuolat atnaujinkite savo svetainę.

Technologijos nuolat keičiasi, todėl ir jūsų svetainė turi keistis kartu su jomis. Nuolat atnaujinkite savo svetainę pagal naujausias tendencijas ir technologijas, kad naudotojai visada patirtų teigiamų įspūdžių.

  1. Savo dizaine naudokite minimalizmą.

Kalbant apie šiuolaikinį žiniatinklio svetainės dizainą, svarbiausia yra paprastumas. Išlaikydami puslapius švarius ir neperkrautus, galite sukurti naudotojams patogią patirtį, kuri būtų ir vizualiai patraukli, ir paprasta naudoti.

Šiuolaikinis žiniatinklio dizainas – „Mobile-first“ dizainas

Šiandien daugiau žmonių nei bet kada anksčiau naudojasi internetu iš mobiliųjų įrenginių. Ši tendencija tik išliks, todėl žiniatinklio dizaineriams labai svarbu kurti svetaines, optimizuotas mobiliesiems įrenginiams. Mobilusis dizainas – tai žiniatinklio svetainių dizaino metodas, pagal kurį pradedama kurti mažesniems ekranams, o tada pritaikoma didesniems ekranams. Taip užtikrinama, kad jūsų svetainė puikiai atrodys ir gerai veiks visuose įrenginiuose – nuo išmaniųjų telefonų iki planšetinių ir stacionariųjų kompiuterių.

Kuriant „mobile-first“ svetainės dizainą reikia nepamiršti kelių dalykų. Pirma, nepamirškite, kad mobiliųjų įrenginių naudotojų poreikiai ir lūkesčiai skiriasi nuo stacionariųjų kompiuterių naudotojų poreikių ir lūkesčių. Paprastai jie ieško greitos ir lengvos prieigos prie informacijos ar funkcijų ir neturi kantrybės lėtai įkraunamiems puslapiams ar sudėtingai navigacijai. Pasirūpinkite, kad jūsų dizainas būtų paprastas ir patogus naudoti, ir sutelkite dėmesį į turinio ar funkcijų, kurių ieško mobiliųjų įrenginių naudotojai, pateikimą.

Antra, kadangi mobiliųjų įrenginių ekranai yra mažesni nei stalinių kompiuterių ekranai, turėsite atidžiai žiūrėti, kaip dizaine naudojate erdvę. Įsitikinkite, kad jūsų turinys yra lengvai skaitomas ir kad naudotojai gali lengvai paliesti arba spustelėti juos dominančias nuorodas. Venkite naudoti didelius paveikslėlius ar vaizdo įrašus, kurie užims per daug vietos mažuose ekranuose, ir naudokite reaguojančio dizaino metodus, kad užtikrintumėte, jog jūsų svetainė būtų gerai pritaikyta prie skirtingų ekrano dydžių.

Galiausiai nepamirškite, kad mobiliųjų įrenginių naudotojai dažnai būna kelyje, o tai reiškia, kad jie gali neturėti pastovaus interneto ryšio. Įsitikinkite, kad jūsų svetainė sukurta taip, kad gerai veiktų net ir esant lėtesniam ryšiui, ir apsvarstykite galimybę pasiūlyti mobiliąją programėlę, kurią būtų galima atsisiųsti ir naudoti neprisijungus prie interneto.

Šiuolaikiškas interneto svetainės dizainas – įdomus turinys

Kalbant apie modernų žiniatinklio dizainą, svarbiausia sukurti naudotojams patrauklų turinį. Tai reiškia, kad jūsų turinys turi būti gerai parašytas, informatyvus ir vizualiai patrauklus.

Norėdami rašyti įtikinamą turinį, pradėkite nuo savo auditorijos supratimo. Kokie yra jų poreikiai ir norai? Kokios informacijos jie ieško? Kai žinosite, ko jie ieško, galėsite pradėti kurti savo pranešimą.

Nepamirškite, kad tikslas – išlaikyti naudotojus įsitraukusius nuo pradžios iki pabaigos. Todėl įsitikinkite, kad jūsų turinį lengva skaityti ir suvirškinti. Naudokite trumpus sakinius ir pastraipas, o tekstą skaidykite antraštėmis ir paveikslėliais.

Ir galiausiai nepamirškite koreguoti! Kelios rašybos klaidos gali greitai atstumti naudotojus. Prieš paspausdami mygtuką „Publikuoti“, skirkite laiko ir dar kartą patikrinkite savo darbą.

Šiuolaikinis žiniatinklio dizainas – strateginis vaizdinės medžiagos naudojimas

Vaizdinė medžiaga yra galingas įrankis, kuris gali padėti perteikti jūsų prekės ženklo žinutę ir užmegzti ryšį su tiksline auditorija. Strategiškai naudojami vaizdiniai gali padėti greitai ir veiksmingai perteikti sudėtingas idėjas.

Naudojant vaizdinę medžiagą žiniatinklio dizaine reikia nepamiršti kelių dalykų:

  1. Naudokite aukštos kokybės vaizdus, atspindinčius jūsų prekės ženklo identitetą.
  2. Būtinai naudokite tinkamą visų paveikslėlių alt tekstą, kad užtikrintumėte prieinamumą.
  3. Naudokite vaizdines užuominas, kad naudotojams būtų lengviau orientuotis svetainės turinyje.
  4. Protingai naudokite baltąją erdvę, kad sukurtumėte tvarkos ir vizualinio patrauklumo jausmą.
  5. Įtraukite daugialypės terpės elementus, pavyzdžiui, vaizdo ir garso įrašus, kad naudotojų patirtis būtų turtingesnė.

 

Paslaugos:

https://sweepest.lt/seo-paslaugos

https://sweepest.lt/facebook-reklama


https://sweepest.lt/Google-ads


https://sweepest.lt/web-kurimas

No Comments

Post A Comment